Využití technické analýzy na spot Forex trhu - Melichárek, Martin; Brůna, Karel, 1973-; Blaheta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Obsahem této bakalářské práce je popis jednotlivých prvků technické analýzy a jejich praktické využití při reálném obchodování na mezinárodním měnovém trhu Forex. V úvodní části práce je tento trh detailně charakterizován jak z hlediska účastníků a jejich motivace, tak i z hlediska obchodovaných měnových párů. Další část práce je zaměřena na samotnou technickou analýzu a její vývoj od počátků až po moderní grafické a matematicko-statistické metody. Aplikace předpokladů těchto metod na reálná data měnového páru EUR/USD a analýza dosažených výsledků je hlavní náplní práce. Podrobněji jsou analyzovány vybrané grafické formace, oscilátory, trendové a predikující indikátory a v závěru je nastíněna komplexní analýza, která propojuje všechny tyto prvky. Stanoveným hlavním cílem práce je zjistit, zdali se lze spolehnout na technickou analýzu při predikci vývoje měnových kurzů s akcentem na spekulativní obchodování na Forexu.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses