Alternativní metody odhadu optimálního zajišťovacího poměru a jeho aplikace při řízení kurzového rizika - Flídr, Dominik (2012)
V této práci jsou představeny tři alternativní metody pro odhad optimálního zajišťovacího poměru. Tyto metody jsou MNČ, EWMA a DCC GARCH(1,1). Optimální zajišťovací poměr odhadnutý jednotlivými metodami je pak aplikován k zajištění kurzového rizika pomocí futures kontraktů. Toto zajištění je provedeno jednak statickým hedgingem a jednak dynamickým hedgingem. Jednotlivé typy zajištění jsou následně porovnány mezi sebou z hlediska jejich efektivnosti.