Vybrané modely zásob a ich riešenie v MS Excel - Fabian, Martin (2012)
Zásoby sú v ekonómii chápané ako plytvanie. Ekonomické subjekty sa preto snažia vytvoriť podmienky, pri ktorých je ich stav čo najnižší. Oblasť riadenia zásob obsahuje mnoho modelov pre výpočet optimálnych hodnôt objednávaného množstva, minimálnych nákladov atď. Medzi ne patria aj modely množstevných rabatov a model s možnosťou prechodného nedostatku zásob na sklade. Výpočtová náročnosť týchto modelov nie je veľká, pretože na ich výpočet existuje rada jednoduchých vzorcov. Teoretická časť práce bližšie popisuje vybrané modely zásob. Praktická časť, ktorá je vypracovaná v tabuľkovom kalkulátore MS Excel pomocou makier a VBA pre Excel, na ňu nadväzuje a predstavuje možnosti aplikácie daných modelov v praxi.