Vybrané modely zásob a ich riešenie v MS Excel - Fabian, Martin; Kořenář, Václav, 1944-; Flusserová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Zásoby sú v ekonómii chápané ako plytvanie. Ekonomické subjekty sa preto snažia vytvoriť podmienky, pri ktorých je ich stav čo najnižší. Oblasť riadenia zásob obsahuje mnoho modelov pre výpočet optimálnych hodnôt objednávaného množstva, minimálnych nákladov atď. Medzi ne patria aj modely množstevných rabatov a model s možnosťou prechodného nedostatku zásob na sklade. Výpočtová náročnosť týchto modelov nie je veľká, pretože na ich výpočet existuje rada jednoduchých vzorcov. Teoretická časť práce bližšie popisuje vybrané modely zásob. Praktická časť, ktorá je vypracovaná v tabuľkovom kalkulátore MS Excel pomocou makier a VBA pre Excel, na ňu nadväzuje a predstavuje možnosti aplikácie daných modelov v praxi.
Vedoucí práce: Václav Kořenář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses