Posouzení postavení České spořitelny, a.s. v rámci skupiny Erste Group - Vágner, Jan (2012)
Vzhledem ke stále sílícímu vlivu kapitálových trhů na soukromý i veřejný sektor hospodářství se v prostředí podnikové ekonomiky neobejdeme bez schopnosti analýzy hospodaření bank a dalších finančních institucí. Cílem této bakalářské práce je posouzení pozice největší české banky v rámci její mateřské společnosti a benchmarking s jejími vybranými sesterskými společnostmi. K naplnění těchto cílů je využito nejen metod a postupů rozboru účetních výkazů užívaných ve finanční analýze, ale také hodnocení některých nefinančních ukazatelů. Snahou autora práce je náhled na banku nikoli úzce specializovaným technickým pohledem bankovnictví, ale komplexnější a univerzálnější optikou podnikové ekonomiky.