Posouzení postavení České spořitelny, a.s. v rámci skupiny Erste Group - Vágner, Jan; Schönfeld, Jaroslav; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Vzhledem ke stále sílícímu vlivu kapitálových trhů na soukromý i veřejný sektor hospodářství se v prostředí podnikové ekonomiky neobejdeme bez schopnosti analýzy hospodaření bank a dalších finančních institucí. Cílem této bakalářské práce je posouzení pozice největší české banky v rámci její mateřské společnosti a benchmarking s jejími vybranými sesterskými společnostmi. K naplnění těchto cílů je využito nejen metod a postupů rozboru účetních výkazů užívaných ve finanční analýze, ale také hodnocení některých nefinančních ukazatelů. Snahou autora práce je náhled na banku nikoli úzce specializovaným technickým pohledem bankovnictví, ale komplexnější a univerzálnější optikou podnikové ekonomiky.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses