Finanční analýza společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s. - Nováček, Jakub (2012)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti RUDOLF JELÍNEK, a. s. z pohledu externího uživatele pomocí různých metod finanční analýzy. Tyto metody jsou charakterizovány v první tzv. metodické části, která předchází samotné finanční analýze společnosti obsažené v části praktické. Ta je zaměřena na analýzu finanční situace společnosti za roky 2006-2010 pomocí metod popsaných v metodické části, mezi které patří horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, analýza poměrových ukazatelů, ukazatele EVA a bankrotních a bonitních modelů. Finanční analýza je dále obohacena o srovnání vybraných ukazatelů s odvětvím, ve kterém společnost působí.