Soudobá česká společnost a národnostní menšiny - Zindulková, Denisa (2012)
Vztah mezi českou společností a národnostními menšinami je často diskutovaný. V práci jsou představeny tři nejpočetnější tradiční historické menšiny -- Romové, Slováci a Poláci, a tři zástupci nejpočetnějších nových menšin -- Vietnamci, Ukrajinci a Rusové, které se zde rozrostly vlivem globalizace a sílící migrace. Postoj české většiny je založen na dotazníkovém šetření a cílem práce je potvrzení či vyvrácení hypotézy, že český národ zastává odmítavý postoj vůči menšinám.