Soudobá česká společnost a národnostní menšiny - Zindulková, Denisa; Rataj, Jan, 1951-; Háka, Antonín, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Vztah mezi českou společností a národnostními menšinami je často diskutovaný. V práci jsou představeny tři nejpočetnější tradiční historické menšiny -- Romové, Slováci a Poláci, a tři zástupci nejpočetnějších nových menšin -- Vietnamci, Ukrajinci a Rusové, které se zde rozrostly vlivem globalizace a sílící migrace. Postoj české většiny je založen na dotazníkovém šetření a cílem práce je potvrzení či vyvrácení hypotézy, že český národ zastává odmítavý postoj vůči menšinám.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses