Možnosti prezentace a popularizace tradiční lidové kultury na příkladu Jízdy králů na Slovácku - Ličmanová, Kateřina; Malcová, Zuzana, 1954-; Věra, Skopová; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce popisuje jízdy králů jako příklad tradiční lidové kultury a možnosti popularizace tohoto zvyku. Dále také popisuje legislativní opatření v České republice a na mezinárodním poli v rámci UNESCO s nehmotným kulturním dědictvím související a povinnosti z nich vyplývající. Srovnává podobu jízd králů ve čtyřech obcích - Vlčnově, Kunovicích, Hluku a Skoronicích.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses