Veřejné a soukromé výdaje na zdravotnictví (komparace) - Pásková, Alena (2012)
Tato bakalářská práce hodnotí strukturu financí vydávaných na zdravotnictví ve vybraných zemích OECD. Zabývá se poměrem mezi veřejnými a soukromými výdaji. První část charakterizuje zdravotnictví z hlediska typologie statků a popisuje možnosti jeho financování. Druhá část hodnotí zdravotnictví v České republice, jeho právní rámec, síť zdravotnických zařízení a veřejných zdravotních pojišťoven, představuje model financování. Ve třetí části jsou porovnávány soukromé výdaje na zdravotnictví ve vybraných zemích OECD, je sledována závislost mezi procentuální výší soukromých výdajů na zdravotnictví a očekávanou dobou dožití při narození v letech 1980 -- 2010.