Veřejné a soukromé výdaje na zdravotnictví (komparace) - Pásková, Alena; Maaytová, Alena; Dugová, Alena, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce hodnotí strukturu financí vydávaných na zdravotnictví ve vybraných zemích OECD. Zabývá se poměrem mezi veřejnými a soukromými výdaji. První část charakterizuje zdravotnictví z hlediska typologie statků a popisuje možnosti jeho financování. Druhá část hodnotí zdravotnictví v České republice, jeho právní rámec, síť zdravotnických zařízení a veřejných zdravotních pojišťoven, představuje model financování. Ve třetí části jsou porovnávány soukromé výdaje na zdravotnictví ve vybraných zemích OECD, je sledována závislost mezi procentuální výší soukromých výdajů na zdravotnictví a očekávanou dobou dožití při narození v letech 1980 -- 2010.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses