Zmeny ratingu európskych krajín v spojení s dlhovou krízou - Gažo, Ivan (2012)
Táto práca sa zaoberá ratingom so zameraním na zistenie hlavných príčin zmeny ratingu počas dlhovej krízy v Európe. V prvej kapitole popisujem hlavné znaky, rozdelenie a odlišnosti medzi ratingom a ostatnými hodnotiacimi metódami. Ďalej sa práca týka hlavných ratingových agentúr na svete. Nakoniec analyzujem zmeny ratingu na konkrétnych prípadoch európskych krajín, na ktoré mala dlhová kríza najväčší dopad.