České chmelařství jako prostorový a kulturní fenomén - Mikšík, Jan; Kouba, Vojtěch, 1983-; Dianová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se zabývá českým chmelem a chmelařstvím jako prostorovým a kulturním fenoménem. Cílem práce je popsat historie pěstování chmele na území České republiky a zjistit, jak ovlivnila dlouholetá chmelařská tradice českou kulturu, urbanismus a krajinu. Uvedeny jsou informace o chmelařských oblastech a jejich vývoji. Práce uvádí také statistiky a další údaje o pěstování chmele, jeho odrůdách, prodeji a vývozu chmele do zahraničí. Zvláštní pozornost je věnována bývalému královskému městu Žatci -- největšímu centru českého chmelařství. Na příkladu města Žatce práce uvádí konkrétní případy ovlivnění kultury a urbanismu pěstováním chmele. Praktická část se věnuje zábavně naučnému komplexu Chrámu chmele a piva - významnému turistickému cíli zbudovanému v historických chmelařských budovách v centru Žatce.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses