Standardy bezpečnosti, vývoj, porovnání a jejich aplikace na konkrétní problém - Myšík, Pavel (2012)
Cílem této práce je poskytnout aktuální informace o vybraných standardech bezpečnosti, koncepcích řízení a metodikách, objasnit jejich vývoj a porovnat je. Získané znalosti jsou použity při posuzování zralosti vybraných procesů týkajících se bezpečnosti pomocí metodiky COBIT v podniku zabývajícím se vývojem softwaru. Následuje zhodnocení situace podniku a doporučení, jestli řídit dané procesy pomocí metodiky COBIT.