Analýza politického zpravodajství české televize - Švejcarová, Pavla (2012)
Práce analyzuje na konkrétní kauze politické zpravodajství České televize. V prvé řadě se snaží nastínit a definovat zpravodajství se všemi jeho součástmi. Dále jsou podrobně popsána jednotlivá kritéria, ze kterých se skládá objektivita. Další kapitola se zaměřuje na instituci České televize, na vše, co formuje a ovlivňuje její fungování. Třetí část je případovou studií, která pořady analyzuje a hledá prvky objektivity, nestrannosti a naplňování Kodexu České televize. Důležitou částí jsou grafy, které mají za cíl usnadnění pochopení analýzy. Část analýzy pracuje s daty z empirického výzkumu, část analýzy pracuje se subjektivními soudy.