Zhodnocení potenciálu kulturního cestovního ruchu ve Zlínském kraji - Pospíšilová, Kateřina; Kouřilová, Jana, 1960-; Krejčová, Nikola, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení potenciálu vybraných kulturních památek, aktivit a institucí pro rozvoj cestovního ruchu ve Zlínském kraji. Teoretická část je zaměřena na kulturní cestovní ruch, dále na samotnou kulturu a její vliv na cestovní ruch a regionální rozvoj, je zde taky krátce popsán marketing destinací kulturního cestovního ruchu a kulturní cestovní ruch v České republice. Praktická část se zabývá kulturním cestovním ruchem ve Zlínském kraji, rozděluje jej do menších územních celků, které jsou poté dále členěny, zkoumány a analyzovány. Pro jednotlivé oblasti je pro zhodnocení potenciálu rozvoje vybráno několik význačných památek, aktivit či institucí pro danou oblast. Pro zhodnocení potenciálu jsou použity především metody statistické analýzy, komparace, syntézy a deskripce poznatků. Analýza je provedena na základě dostupných statistických dat ČSÚ, KÚ, CCR Východní Moravy, Czechtourism a dalších dat či informací Zlínského kraje. Potenciál jednotlivých kulturních subjektů byl zhodnocen na základě vybraných ukazatelů -- návštěvnosti a použitých marketingových metod. Bylo zjištěno, které kulturní subjekty mají největší potenciál být mezinárodně významné a které by naopak měly pracovat na svém rozvoji.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses