Mediální obraz Vladimíra Putina - Šrámková, Kateřina; Vymětal, Petr; Prorok, Vladimír, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce bude analyzovat mediální obraz Vladimira Putina během jeho působení ve funkci prezidenta a premiéra a jeho využívání k upevnění a udržení si své moci a pozice v ruském politickém systému. Tato práce se zaměří na klíčové události během Putinova působení ve funkci prezidenta, které přispěly k vybudování jeho obrazu silného a starajícího se vůdce, na válku v Čečensku a soudní proces s Michailem Chodorkovským. Dále tato práce bude zkoumat roli Vladimira Putina jako premiéra v rámci tandemu Medveděv-Putin a jeho další budování obrazu vůdce. Na závěr bude analyzovat význam současných protestů v ruské společnosti a jejich dopad na vývoj ruské politiky. Cílem práce je zanalyzovat mediální obraz Vladimira Putina a jeho využívání k posílení své moci a zjistit, zda tento mechanismus může fungovat i v současném Rusku.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses