Obsluha zákazníků fitcentra - Těšínská, Anna (2012)
Cílem této bakalářské práce je shrnout základní poznatky z oboru teorie hromadné obsluhy a naznačit způsoby jejich využití v praxi. V teoretické části jsou popsány základní modely hromadné obsluhy, jejich charakteristiky a klasifikace. Konkrétně se jedná o exponenciální model jednoduché obsluhy a exponenciální model s paralelní obsluhou. Dále je zde vysvětleno a popsáno použití dvou softwarů STORM a STOCHASTICA, využívaných k výpočtům základních charakteristik. V praktické části se práce zaměřuje na odbavování zákazníků v pražském fitcentru Hit Fitness Flóra. Kromě analýzy získaných dat o počtech obsloužených zákazníků je zde popsán i postup optimalizace tohoto modelu hromadné obsluhy pomocí oněch zmiňovaných softwarů STORM a STOCHASTICA.