Obsluha zákazníků fitcentra - Těšínská, Anna; Kořenář, Václav, 1944-; Šindelářová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem této bakalářské práce je shrnout základní poznatky z oboru teorie hromadné obsluhy a naznačit způsoby jejich využití v praxi. V teoretické části jsou popsány základní modely hromadné obsluhy, jejich charakteristiky a klasifikace. Konkrétně se jedná o exponenciální model jednoduché obsluhy a exponenciální model s paralelní obsluhou. Dále je zde vysvětleno a popsáno použití dvou softwarů STORM a STOCHASTICA, využívaných k výpočtům základních charakteristik. V praktické části se práce zaměřuje na odbavování zákazníků v pražském fitcentru Hit Fitness Flóra. Kromě analýzy získaných dat o počtech obsloužených zákazníků je zde popsán i postup optimalizace tohoto modelu hromadné obsluhy pomocí oněch zmiňovaných softwarů STORM a STOCHASTICA.
Vedoucí práce: Václav Kořenář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses