Optimalizace harmonogramu obslužného personálu na filmovém festivalu - Švarc, Michal (2012)
Každoročně se v Karlových Varech koná Mezinárodní filmový festival, na kterém se podílí tým hostesek, které spolu zajišťují chod filmových představení a VIP akcí. Problematika tvorby harmonogramů pro tento tým hostesek a uvaděčů je stěžejním problémem této práce. V první části jsou popsány základní principy a postupy řešení reálných problémů. Tato část je ryze teoretická. V další části je pak definován reálný problém tvorby harmonogramu a následně je navržen způsob jeho řešení, který spočívá ve tvorbě přípustných kombinací filmových představení a dalších VIP akcí a následně tyto kombinace hodnotí a vybírá ty, které minimalizují celkový počet personálu, prostoje v pracovní době a přesuny mezi jednotlivými obsluhovanými akcemi a představeními.