Optimalizace harmonogramu obslužného personálu na filmovém festivalu - Švarc, Michal; Fábry, Jan, 1967-; Suchánková, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Každoročně se v Karlových Varech koná Mezinárodní filmový festival, na kterém se podílí tým hostesek, které spolu zajišťují chod filmových představení a VIP akcí. Problematika tvorby harmonogramů pro tento tým hostesek a uvaděčů je stěžejním problémem této práce. V první části jsou popsány základní principy a postupy řešení reálných problémů. Tato část je ryze teoretická. V další části je pak definován reálný problém tvorby harmonogramu a následně je navržen způsob jeho řešení, který spočívá ve tvorbě přípustných kombinací filmových představení a dalších VIP akcí a následně tyto kombinace hodnotí a vybírá ty, které minimalizují celkový počet personálu, prostoje v pracovní době a přesuny mezi jednotlivými obsluhovanými akcemi a představeními.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses