Private Equity vs. veřejné investice v mezinárodním srovnání - Záveský, Martin (2012)
Tato bakalářská práce si vzala za cíl představit druh investic převážně ve formě private equity, které chce porovnat s investicemi na veřejných trzích. Ve své první části uvede teoretické pojmy a vytvoří zázemí pro následnou analytickou kapitolu. V té je nejprve proveden obecný rozbor investic do private equity zaměřený na dvě nejdůležitější oblasti - Evropu a USA. Poté se ve druhé analytické části práce zabývá výnosností buyout a venture fondů a následným porovnáním výnosnosti odvětví s veřejnými trhy.