Private Equity vs. veřejné investice v mezinárodním srovnání - Záveský, Martin; Dočkal, Dalibor; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce si vzala za cíl představit druh investic převážně ve formě private equity, které chce porovnat s investicemi na veřejných trzích. Ve své první části uvede teoretické pojmy a vytvoří zázemí pro následnou analytickou kapitolu. V té je nejprve proveden obecný rozbor investic do private equity zaměřený na dvě nejdůležitější oblasti - Evropu a USA. Poté se ve druhé analytické části práce zabývá výnosností buyout a venture fondů a následným porovnáním výnosnosti odvětví s veřejnými trhy.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses