SEVER VS. JIH EUROZÓNY Z HLEDISKA OCA - Hlavová, Kristýna; Dočkal, Dalibor; Urban, Luděk, 1927-2013; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce rozděluje členské země eurozóny do dvou skupin, na tzv. státy severu a státy jihu. Tyto dvě části jsou vzájemně porovnávány a hodnoceny z hlediska teorie optimální měnové oblasti. Začátek práce se bude věnovat vysvětlení a definování základních pojmů teorie optimální měnové oblasti a eurozóny. Stěžejním úkolem této práce bude zhodnocení států eurozóny jakožto členů severní a jižní oblasti z hlediska plnění či neplnění parametrů OCA. Na základě získaných údajů bude určeno, která z těchto dvou částí eurozóny více naplňuje podmínky optimální měnové oblasti.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses