Politiky prevence dětské obezity - Juřenčáková, Michaela; Houdek, Petr, 1981-; Marešová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
V roce 2015 bude na světě přibližně 2,3 milardy jedinců trpět nadváhou a více než 700 milionů lidí bude obézních. Prevence obezity zejména u dětí se tak dostává do popředí snah řady subjektů. Po specifikaci faktorů, které jsou odpovědné za vznik obezity, přináší práce přehled preventivních programů realizovaných na území České republiky. Efektivita a pozitivní dopady prevence obezity již v raném věku jsou doloženy jednoduchým srovnáním nákladovosti vybraného preventivního programu dětské obezity s nákladovostí léčby dospělého obézního jedince. Práce naráží na absenci exaktních dat, která by vypovídala o efektivnosti programů v ČR i změnách prevalence obezity po jejich realizaci.
Vedoucí práce: Petr Houdek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses