Technická analýza na devizovém trhu - Procházková, Martina (2012)
Hlavním cílem této práce je analyzovat a zhodnotit možnosti a omezení technické analýzy při predikci devizového kursu, objasnit konstrukci, využití, výhody i nevýhody technických indikátorů používaných na devizovém trhu a podat představu o jejich využití jednotlivými subjekty trhu. První část vysvětluje principy technické analýzy a porovnává ji s fundamentální a psychologickou analýzou. Druhá a hlavní část je věnována analýze devizového kursu dle technických indikátorů. Na závěr je představen pohled českého technického analytika na využití technické analýzy na devizovém trhu a zhodnocení výhod a nevýhod technické analýzy.