Príčiny a dôsledky zadĺženia vybraných krajín EU - Šišo, Peter; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práca sa zaoberá príčinami nadmerného verejného dlhu a hľadá dôvody vypuknutia dlhovej krízy v Grécku. Prvá kapitola vysvetľuje pojmy verejný dlh a deficit verejných financií, ktoré sú pre túto prácu kľúčové. Druhá kapitola obsahuje politicko-ekonomický vývoj od konca 2. svetovej vojny až po vstup krajiny do Eurozóny a následnú revíziu štatistických údajov z roku 2004. Posledná tretia kapitola popisuje dôvody zadlženia, príčiny vypuknutia dlhovej krízy a záchranné opatrenia, ktoré mali odvrátiť negatívnu situáciu v krajine. Záver tretej kapitoly je doplnený predikciou možného vývoja v Grécku a celej Eurozóne.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses