Veřejné výdaje v rozpočtech ČR a financování sportu - Vlach, Jiří; Urbánek, Václav; Kubík, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce na téma "Veřejné výdaje v rozpočtech ČR a financování sportu" pojednává o prostředcích, které plynou z veřejných rozpočtů České republiky do oblasti sportu. Cílem této práce je zevrubně popsat a zhodnotit současný stav ve financování sportu z veřejných zdrojů v ČR a pokusit se zanalyzovat, zda je sport v České republice financován dostatečně, či nikoliv. V úvodu jsou přiblíženy důvody, proč by vůbec sport měl být z veřejných zdrojů podporován. Jsou uvedeny pozitivní a negativní důsledky sportu pro společnost a pozice sportu v národním hospodářství. Dále je v této práci uveden přehled vývoje ve financování sportu již od dob Rakouska -- Uherska až do současnosti. Jsou zde podrobně zpracovány oblasti financování sportu ze státního rozpočtu a z rozpočtů krajů a obcí. Na závěr je uveden praktický příklad, kdy je zkoumána závislost změny velikosti veřejných výdajů vydávaných na sport a zdravotního stavu obyvatelstva České republiky.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses