Bezpečnost na sociálních sítích - Facebooku - Novák, Jakub (2012)
V této bakalářské práci se zabývám sociální sítí Facebook. V úvodu uvádím obecnou definici sociální sítě. Pokračuji všeobecnou historií sociálních sítí, na kterou navazuji vývojem samotného Facebooku a stručně se zmiňuji o jeho konkurentech. V dalších částech se věnuji uchovávání dat. Poté zmiňuji nejčastější bezpečnostní rizika a možnosti nastavení zabezpečení. Poslední téma teoretické části je zaměřeno na závislost na internetu. V praktické části navazuji na experiment z listopadu 2009, který zkoumá, jaké procento lidí si mezi své přátele na Facebook přidá neznámou osobu a jaké informace s ní sdílejí. Jsou zde uvedeny tabulky a grafy se zjištěnými výstupy. Na konci práce porovnávám získaná data s původním testem.