Bezpečnost na sociálních sítích - Facebooku - Novák, Jakub; Pavlíček, Antonín, 1977-; Řezníček, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
V této bakalářské práci se zabývám sociální sítí Facebook. V úvodu uvádím obecnou definici sociální sítě. Pokračuji všeobecnou historií sociálních sítí, na kterou navazuji vývojem samotného Facebooku a stručně se zmiňuji o jeho konkurentech. V dalších částech se věnuji uchovávání dat. Poté zmiňuji nejčastější bezpečnostní rizika a možnosti nastavení zabezpečení. Poslední téma teoretické části je zaměřeno na závislost na internetu. V praktické části navazuji na experiment z listopadu 2009, který zkoumá, jaké procento lidí si mezi své přátele na Facebook přidá neznámou osobu a jaké informace s ní sdílejí. Jsou zde uvedeny tabulky a grafy se zjištěnými výstupy. Na konci práce porovnávám získaná data s původním testem.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses