Přerozdělování pojistného v rámci veřejného zdravotního pojištění - Půhoná, Monika; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Hlavním tématem bakalářské práce je přerozdělování pojistného v rámci veřejného zdravotního pojištění v České republice. Práce se nejprve zabývá charakteristikou zdravotního pojištění obecně a postupně se blíže věnuje veřejnému zdravotnímu pojištění v České republice, včetně nastínění vývoje počtu pojištěnců a vývoje výběru pojistného. Z důvodu posouzení principů přerozdělování v České republice se dále zaměřuje na analýzu výpočtu přerozdělování aplikovaného v současnosti a na jeho srovnání s principy využívanými v minulosti. Práci uzavírá mimořádné přerozdělení z ledna roku 2012, kdy se na základě rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví České republiky peněžní prostředky všech zdravotních pojišťoven přerozdělovaly znovu. Práce hodnotí české systémy přerozdělování od jejich zavedení a potvrzuje pokračující trend co nejspravedlivějšího přerozdělování.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses