Deficit státního rozpočtu a možnosti jeho financování v ČR - Novák, Jiří; Radová, Jarmila; Veselý, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá deficitem státního rozpočtu a prostředky jeho financování v České republice. V úvodu práce se zabýváme obecnou charakteristikou státního rozpočtů a definicí schodku státního rozpočtu. V další části práce analyzujeme jeho vývoj od roku 1993 do roku 2010. Deficit státního rozpočtu je především financován vydáváním státních dluhopisů, a proto se z větší části zabýváme krátkými, střednědobými a dlouhodobými státními dluhopisy. V praktické části je popsán způsob prodeje krátkodobých i dlouhodobých dluhopisů podle aktuálních pravidel České národní banky. Státní dluhopisy jsou rozděleny podle typu instrumentu a doby splatnosti. Poslední část je věnována nové možnosti financování deficitu státního rozpočtu a tím jsou emise státních dluhopisů pro občany.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses