Srovnání právní úpravy rozhodčího řízení v ČR a ve Španělsku - Škrobánková, Petra; Grmelová, Nicole, 1975-; Patočka, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce se zabývá právní úpravou rozhodčího řízení. Cílem práce je přiblížení právního institutu rozhodčího řízení, objasnění hlavních otázek týkajících se daného typu řízení a především komparace české a španělské právní úpravy. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je věnována současnému právnímu zakotvení rozhodčího řízení ve zvolených zemích. Druhá kapitola popisuje již samotné rozhodčí řízení. Vymezuje rozhodčí smlouvu, osobu rozhodce, otázky týkající se průběhu rozhodčího řízení, rozhodčí nález a jeho přezkoumání a zrušení. Závěrečná část práce je zaměřena na realizaci rozhodčího řízení ve spotřebitelských záležitostech.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses