Aplikace dynamické produkční funkce - Arzumanov, Robert; Hušek, Roman, 1936-2022; Formánek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Průmyslová produkce stále patří mezi nejdůležitější a klíčová ekonomická odvětví. Optimalizace a zefektivnění podnikových procesů jsou v konkurenčním prostředí jednou z nejpodstatnějších činností rozvoje ekonomických subjektů. Kvalitní funkční analýza výrobních procesů a správné jejich nastavení se jeví, jako jeden z klíčových faktorů úspěchu výrobního podniku. Proto kvalitní modely a nástroje sloužící k těmto účelům rovněž nabývají na významu. Pomáhají provádět důležité analýzy a lépe pochopit výrobní proces včetně východisek jeho nastavení. Jedním z obecně uznávaných je produkční funkce. V této práci se pozornost zejména věnuje dynamické podobě produkční funkce Cobba-Douglase, která mimo jiné měří také působení nezpředmětněného technického pokroku. Na základě empirické analýzy se ukazuje způsob její použití, výsledky, které může poskytnout a vyvozují se závěry a doporučení pro konkrétní použitý podnik. Diskutuje se také o vypovídací schopnosti a specifikách daného postupu.
Vedoucí práce: Roman Hušek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses