Podnikatelský plán rozvoje podnikání poskytující zboží a služby pro chovatele psů - Šťastný, Jan (2012)
Tato bakalářská práce byla napsána s cílem vytvořit podnikatelský plán a zhodnotit, zda je podnik schopný obstát v konkurenčním prostředí a dlouhodobě generovat zisk. V teoreticko-metodologické části je vysvětleno, jak má takový podnikatelský plán vypadat a z čeho se skládá. V praktické části jsou teoretické poznatky převedeny do praxe a je vytvořen podnikatelský plán, který popisuje podnikatelský záměr, jenž byl vytvořen na základě průzkumu trhu a analýzy konkurence. Podnikatelský plán obsahuje mimo jiné také finanční plán, plán realizace a analýzu SWOT. Hlavním cílem tohoto podnikatelského plánu je ověřit reálnost a životaschopnost podnikatelského záměru. Měl by také sloužit jako podklad pro řízení podniku, jeho plánování a definování strategie rozvoje tohoto podniku do budoucna.