Hlavní proudy vnější migrace v českých zemích v letech 1938-1993 a jejich příčiny - Voříšek, Tomáš; Langhamrová, Jitka, 1958-; Kozelský, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Bakalářská práce popisuje hlavní proudy zahraniční migrace v českých zemích v letech 1938-1993 a jejich příčiny. Práce je strukturována do osmi kapitol včetně úvodu, závěru a seznamu zdrojů. V úvodu jsou objasněny termíny využité v této práci a také vytyčeny její cíle. Druhá kapitola se zabývá obdobím druhé světové války a migrací před a během ní, třetí navazuje odsunem Němců a repatriací Čechů a Slováků po skončení války. Čtvrtá kapitola se věnuje emigraci za komunismu do roku 1967 a imigrací do českých zemí ze Slovenska a spřátelených socialistických zemí. Na čtvrtou kapitolu bezprostředně navazuje pátá, kde jsou dále zkoumány emigrační proudy za totality od roku 1968 až do pádu komunismu v roce 1989. V šesté kapitole je popsána změna v migračních trendech v českých zemích po pádu komunismu. Sedmou částí práce je závěr, kde shrnuji poznatky, práci pak ukončuji seznamem využité literatury.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses