Peňažné podvody a ochranné kroky bánk - Vachulová, Katarína (2012)
Cieľom mojej práce je priblížiť podvody s peniazmi so zameraním na pranie špinavých peňazí a falšovanie bankoviek a mincí. Preskúmam najväčšie a najzaujímavejšie podvody v praxi a ochranné kroky bánk. Napriek tomu, že je pranie špinavých peňazí globálnym problémom, sústredím svoju pozornosť najmä Českej republike, i keď sa legislatíva bude niekedy prepájať s medzinárodnými normami. Domnievam sa, že podvody s peniazmi sú na vzostupe, preto by sa im mala venovať väčšia pozornosť.