Franchising jako metoda vstupu na trh - Sedláčková, Nina (2012)
Tématem této bakalářské práce je problematika franchisingu. Cílem bylo teoreticky vymezit tuto formu vstupu na trh, analyzovat vztah mezi master-franchisantem a franchisanty v rámci Evropy ve společnosti The Little Gym a posoudit vhodnost franchisingu pro tento koncept. Práce je rozdělena do 3 částí. První je věnována charakteristice franchisingu, jeho výhodám a nevýhodám. Další část je zaměřena na zakládání franchisingového podniku, na smlouvu a příručky a poslední část se věnuje použití franchisingu v praxi. Součástí práce jsou i doporučení pro lepší rozvoj této franchisingové sítě.