Počet obyvatel a úskalí jeho zjišťování - Smolíková, Jana (2012)
Bakalářská práce má teoretický charakter popisující zdroje s údaji o počtu obyvatelstva. Cílem této práce je přiblížit problematiku odlišných dat vycházejících z jednotlivých zdrojů o obyvatelstvu, poukázat na příčinu vzniku diferenciací a nastínit možná řešení sjednocení celého systému. Práce je členěna do osmi kapitol, včetně úvodu, závěru a seznamu použité literatury. V první části je postupně detailně popsáno Sčítání lidu, domů a bytů, intercenzální bilance Českého statistického úřadu a Informační systém evidence obyvatel Ministerstva vnitra ČR. Závěr se skládá z porovnání zdrojů a popisu navrhovaných řešení problematiky.