Optimalizace stravování v průběhu těhotenství pomocí lineárního programování - Stehlíková, Irena; Šindelářová, Irena; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce se zabývá vytvořením jídelníčku ženě v průběhu těhotenství. Cílem je vytvoření plánu na 7 dní s minimálními náklady se splněním podmínek na nutriční hodnoty. Dále je zde posouzeno několik dalších doporučení, která se dávají těhotným ženám ohledně stravování. Jídelníček je sestavený a řešený pomocí lineárního programování, optimální řešení je nalezeno v softwaru LINGO. Práce má za cíl vytvořit model, který bude mít výsledky použitelné v realitě a bude schopný se i flexibilně upravovat podle měnících se potřeb těhotné ženy.
Vedoucí práce: Irena Šindelářová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses