Právní úprava uzavírání pojistných smluv a jejich ukončování - Šťastná, Vendula (2012)
Obsahem této bakalářské práce je problematika uzavírání a ukončování pojistných smluv. Cílem této práce je rozebrat tuto problematiku a zorientovat se v ní. V úvodní části je rozebrán vývoj právní úpravy uzavírání pojistných smluv v českých zemích. V další části jsou vysvětleny důležité pojistné pojmy. Třetí část obsahuje postup uzavírání pojistných smluv a v poslední části jsou vysvětleny různé druhy ukončování pojistných smluv.