Současná ekonomická situace Baskicka - Gergelová, Iva; Hlavičková, Vlasta, 1943-; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato diplomová práce pojednává o Baskické autonomní oblasti, o její hospodářské situaci, ekonomickém vývoji a budoucích perspektivách. Práce nejdříve přibližuje Španělsko a jeho základní charakteristiky s důrazem na administrativní rozdělení země. Druhá část se zabývá už konkrétně Baskickem a jeho historicko-politickým vývojem především ve 20. století. Další kapitola se věnuje ekonomické situaci, vývoji hlavních makroekonomických veličin, jednotlivým ekonomickým sektorům a zahraničnímu obchodu, který má pro hospodářství klíčový význam. Poslední část analyzuje hospodářské vztahy Baskicka s Českou republikou.
Vedoucí práce: Vlasta Hlavičková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses