Dotace pro zemědělce z EU - Šípová, Aneta (2012)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na oblast získávání dotací z Evropské unie pro české zemědělce. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V jednotlivých kapitolách teoretické části je práce věnována společné zemědělské politice EU, jejímu financování a řízení. Dále se práce zaměřuje na programové dokumenty a na Kontrolu podmíněnosti. V závěru teoretické části se nachází přehled dotací, které je možné čerpat do oblasti zemědělství. Praktická část práce se zabývá aplikací vhodného dotačního opatření na konkrétní firmu a její projekt.