Analýza vývoje kvality úvěrového portfolia vybraných bank - Řehořová, Magdaléna; Dvořák, Petr, 1960-; Kolman, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této bakalářské práce je analýza kvality úvěrového portfolia vybraných českých bank. Analýza je rozdělena podle jednotlivých posuzovaných položek: kategorizované pohledávky za klienty, opravné položky k pohledávkám a rezervy na úvěrová rizika, kapitálový požadavek k úvěrovému riziku a je doplněna o ukazatele úvěrového rizika i vztah mezi jednotlivými posuzovanými položkami. Na analýzu jednotlivých položek za vybrané banky navazuje analýza daných položek za celý bankovní sektor. Analytické části práce předchází kapitola věnovaná regulatorním požadavkům ve zkoumané oblasti, jejich pojetí bankami a vývoji v čase.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses