Finanční analýza podniku Kand, s.r.o. - Khosroshvili, Kristine (2012)
Cílem této práce je zhodnotit finanční situaci podniku KAND, s.r.o. za období 2006-2010. Zjistit, co nejvíce ovlivňovalo celkovou finančně-ekonomickou situaci v podniku. Práce je rozdělena na dvě části. První je teoreticko-metodologická část, kde jsou uvedené jednotlivé metody a postupy pro provedení finanční analýzy, a druhá je praktická část, kde jsou tyto metody aplikované na konkrétních údajích podniku. Analýza bude provedena pomoci vertikální a horizontální analýzy rozvahy a výkazu zisku a ztrát, a také pomoci poměrových a rozdílových ukazatelů. Součásti práce je také srovnání podniku s odvětvím. Na podniku budou aplikované takové ukazatele jako rentabilita, likvidita, aktivita a zadluženost, které pak srovnám s odvětvovými hodnotami, aby bylo možné zjistit, jak se podniku daří ve srovnání s konkurenčními podniky.