Metody pro uspořádání efektivních jednotek v modelech analýzy obalu dat - Gőtz, Ondřej (2012)
Tato práce je zaměřena na teorii modelů analýzy obalu dat a následné metody třídění získaných efektivních jednotek. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. V první části je popsána základní teorie analýzy obalu dat pro různé situace vstupů a výstupů, dále obsahuje základní informace o konkrétních modelech CCR, BCC a SBM včetně názorných příkladů jejich funkce. V druhé části jsou tyto modely modifikovány pro potřeby celkového uspořádání produkčních jednotek, tedy na modely super efektivnosti a cross efektivnosti. U obou metod jsou popsány základní principy jejich fungování. Cílem práce je porovnání výsledků jednotlivých způsobů třídění na praktickém příkladě, kterým se zabývá poslední část. V této kapitole jsou porovnány výsledky dosažené pomocí výše uvedených modelů. Jako vstupní hodnoty byla použita data o pobočkách stavební spořitelny.