Metody pro uspořádání efektivních jednotek v modelech analýzy obalu dat - Gőtz, Ondřej; Jablonský, Josef, 1955-; Chrobok, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce je zaměřena na teorii modelů analýzy obalu dat a následné metody třídění získaných efektivních jednotek. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. V první části je popsána základní teorie analýzy obalu dat pro různé situace vstupů a výstupů, dále obsahuje základní informace o konkrétních modelech CCR, BCC a SBM včetně názorných příkladů jejich funkce. V druhé části jsou tyto modely modifikovány pro potřeby celkového uspořádání produkčních jednotek, tedy na modely super efektivnosti a cross efektivnosti. U obou metod jsou popsány základní principy jejich fungování. Cílem práce je porovnání výsledků jednotlivých způsobů třídění na praktickém příkladě, kterým se zabývá poslední část. V této kapitole jsou porovnány výsledky dosažené pomocí výše uvedených modelů. Jako vstupní hodnoty byla použita data o pobočkách stavební spořitelny.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses