Vícekriteriální hodnocení akciových titulů obchodovaných v rámci DJIA na NYSE - Zacharda, Patrik (2012)
Předmětem zájmu bakalářské práce je vícekriteriální analýza akciových titulů obchodovaných v rámci indexu Dow Jones Industrial Average (DJIA) na Newyorské burze cenných papírů (NYSE). První část teoretické pasáže se zabývá představením finančního trhu se zaměřením na burzovní trhy. Druhá část je zaměřena na popis historie a fungování Newyorské burzy a na představení indexu DJIA. Následující část je věnována teoretickému představení teorie rozhodování a popisu diskrétních metod vícekriteriálního rozhodování. Poslední část práce je věnována právě aplikaci metod popsaných v teoretické části na konkrétní akcie patřící do indexu DJIA. Hlavním cílem bakalářské práce je vydat investiční doporučení pro potencionálního investora, který se rozhodl vložit své volné finanční prostředky do akcií indexu DJIA obchodovaných na NYSE.