Privatizace státních bytů - Fišerová, Anita; Žák, Květoslav; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce popisuje na konkrétním případu způsob privatizace státních bytů, tedy přímý převod vlastnického práva ČR na nestátní subjekt, s cílem shrnout a zpřehlednit ne zcela obvyklou problematiku. V první části se práce zaměřuje na vymezení základních pojmů jako např. státní majetek, vykonavatelé vlastníckého práva státu, možnosti převodu státního majetku aj. Druhá část uvádí do problematiky konkrétního převodu bytového fondu z vlastnictví státu, státní organizační složky, na bytové družstvo a třetí část popisuje samotný průběh této privatizace.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses